Veelgestelde vragen: we helpen graag!
Op deze FAQ-pagina vind je veel gestelde vragen en tips over ons bedrijf, het gebruik van de app en het importeren van gegevens in de app. Heb je een korte vraag waar je snel antwoord op wilt en die je niet zo snel hier op de pagina vindt: stel deze dan via de chat of via ons contactformulier.
Staat er een vraag niet bij? Geef het ons gerust door via de mail of de chat. Daarmee help je ons om onze service te verbeteren.
1. Over BOQUE
BOQUE wil een inspiratie zijn voor iedereen die bij de bouw betrokken is. Door aansprekende teksten en foto’s willen we aandacht genereren voor vernieuwende architectuur. We willen de Vogue voor de bouw zijn. De naam BOQUE is een samenstelling van Vogue en bouw, maar dan met een Q (omdat de Q een mooiere letter in de opmaak is).
Deze app is voor architecten, aannemers, vastgoedondernemers en iedereen die benieuwd is naar al het moois dat Nederland te bieden heeft op het gebied van architectuur. Elk gebouw, elk project wordt belicht vanuit de ontwerpvisie van de architect. Deze vertelt het verhaal achter elk gebouw, maar bouwers en leveranciers brengen een gebouw tot leven met hun methoden en materialen die te vinden zijn onder ‘Materials’.
De app heeft een aantal functionaliteiten zoals de kaartfunctie, zoekfunctie en projectpagina. Op de openingspagina vind je daarnaast de meest actuele projecten.
- Openingspagina
Krijg je een signaal dat er nieuwe projecten online gezet zijn, dan vind je deze op de openingspagina. Door op de tegel te klikken ga je naar de projectpagina met het verhaal achter het gebouw en meer foto’s.
- Kaart-functie: beleven en ontdekken
De gebouwde omgeving in kaart: zoom in op jouw plek naar keuze. Ben je in de buurt? Ga even live kijken; dat zegt zoveel meer dan een foto. OP de kaart kan je ook zoeken. Bijvoorbeeld op de naam van het gebouw en architectenbureau. In de filters kan je zoeken op locatie, projecttype, speciale eigenschappen en partners.
- Lijst
Deel je jouw locatie met BOQUE dan toont de lijst de projecten in jouw directe omgeving die het waard zijn om te verkennen. Je kunt in de lijst ook gebruikmaken van de zoekfunctie.
- Projectpagina
Raak geïnspireerd door het verhaal achter het ontwerp. Wie heeft het gebouw ontworpen en wie hebben eraan meegewerkt? Ontdek de materialen die verwerkt zijn. De projectpagina’s vertellen het hele verhaal van alle partijen die hun bijdrage aan het gebouw hebben geleverd. En door te swipen kan je alle foto’s bekijken.
- Zoekfunctie
Verken jouw stad of zoek op type gebouw, dat kan met de zoekoptie en filters.
Met de zoekoptie kan je snel zoeken op architectenbureau, plaats en projectnaam.
De filter biedt uitgebreide zoekmogelijkheid op: stad, postcode, architect, leverancier, gebouwtype en speciale kenmerken. Ben je benieuwd naar het werk van een specifiek architectenbureau? Wil je bibliotheken zien of alleen in Zwolle rondkijken? Zoek je naar circulaire gebouwen of aluminium gevelsystemen? Search!
2. Gebruik van de app
De app is gratis te downloaden voor iedereen.
Het toevoegen van projecten en gebouwen aan de BOQUE app is gratis voor architecten. Zij kunnen projecten uploaden, een profiel aanmaken en zichzelf via BOQUE profileren.
Aan leveranciers vragen we een bijdrage voor het toevoegen van hun projecten in de app. Zij kunnen linken aan bestaande projecten van architecten en wij voegen de materialen voor hen toe via een afgeschermde omgeving die niet bewerkt kan worden door anderen. Leveranciers kunnen zelf projecten uploaden. Natuurlijk krijgen zij ook de mogelijkheid om een profiel aan te maken.
Kijk hier voor meer informatie over lid worden van BOQUE.
Voor gebruikers willen we een bron van inspiratie zijn om de gebouwde omgeving te verkennen en zich te laten informeren.
Voor architecten wil BOQUE de zichtbaarheid vergroten. Zij kunnen hun naam verbinden aan gebouwen. Daarnaast wil BOQUE architecten informeren over de materialen die in gebouwen zijn gebruikt.
Bouwers en leveranciers hebben veel kennis en kunde. Toch gaat die kennis vaak letterlijk verscholen achter de facade. Wij willen materialisatie zichtbaar maken. We willen mooie materialen in hun ‘natuurlijke habitat’, in gebouwen.
BOQUE is zowel voor leveranciers als architecten een visitekaartje. De database die zij altijd op zak hebben en een referentiekader vooropdrachtgevers.
BOQUE app is gratis te downloaden in de App Store (iPhone) en Google Play (Android).
Ja, BOQUE app is verkrijgbaar in de Google Play.
Ja, BOQUE app is verkrijgbaar in de App Store.
Onder instellingen (tandwiel rechtsboven) vind je de mogelijkheid om jouw locatie met de app te delen. Deze functionaliteit is ingebouwd om jou ook te inspireren de directe omgeving te ontdekken. Vaak kennen we het verhaal wel achter de Markthal of Naturalis, maar ook in de buurt zijn gebouwen met een verhaal die de aandacht verdienen.
Zichtbaar in de app word je door lid te worden van BOQUE. Je stuurt een aanvraag in via de Lid worden pagina. Wij nemen vervolgens contact met je op en begeleiden je in het proces. Ben je toegelaten, dan kan je een profiel aanmaken, zodat geïnteresseerden je ook kunnen bereiken.
iOS (iPhone)
De BOQUE app geeft op de iPhone een pictogrambadge-melding (rood bolletje op het BOQUE pictogram) als er nieuwe projecten zijn toegevoegd. Deze staan standaard aan als je de app downloadt. Je kunt dit zelf aanpassen op de volgende manier:
– Ga naar Instellingen
– Ga naar BOQUE
– Kies ‘Berichtgeving’
– Kies of je berichtgeving toe wilt staan
– De tekstuele meldingen (stroken et cetera) werken nog niet
– Zet ‘Geluiden’ aan of uit
– Zet ‘Badges’ (bolletjes) aan of uit.
Android
De BOQUE app geeft voor Android toestellen zoals Samsung (nog) geen badgesymbool (dit heet ‘app-pictogrambadges’), maar tekstuele pushmeldingen. Deze staan standaard aan als je de app downloadt. Je kunt dit zelf aanpassen op de volgende manier:
– Ga naar Instellingen
– Kies Apps
– Kies BOQUE
– Kies Meldingen
– Zet ‘Meldingen weergeven’ uit als je alles wilt uitzetten
– Zet ‘Default’ uit als je alleen geen geluiden wilt ontvangen, maar wel meldingen
– Zet ‘App-pictogrambadges’ uit als je geen badge op de app wilt zien (gekleurd bolletje, bij Samsung is deze oranje).
Opmerking: de meldingen werken nog niet optimaal, maar konden we pas testen bij livegang. Wij werken eraan om dit zo snel mogelijk goed te laten functioneren.
Suggesties kan je doen door een mail te sturen naar redactie@boque.nl. Daarnaast kan je via de app (op de projectpagina’s) mails sturen naar onze redactie.
Ja. Onderin elk project in de app staat een e-mail envelopje. Als je hierop drukt, opent een nieuwe e-mail met de naam van het project en de link naar de stores voor iOS en Android waar de app kan worden gedownload, zodat de ontvanger deze kan bekijken.
Jazeker. Onderin elk project in de app staan de social media iconen: Facebook, Instagram en Twitter. Als je hierop klikt, kan je de hoofdfoto van het gebouw in je verhaal of tijdlijn delen.
Nog niet, maar daar zijn we druk mee bezig.
Verken jouw stad of zoek op type gebouw, dat kan met de zoekoptie en filters.
Met de zoekoptie kan je snel zoeken op architectenbureau, locatie en project.
De filter biedt uitgebreide zoekmogelijkheid op: stad, postcode, architect, leverancier, gebouwtype en speciale kenmerken.
Ben je benieuwd naar het werk van een specifiek architectenbureau? Wil je gemeentehuizen zien of alleen in Eindhoven rondkijken? Zoek je naar circulaire gebouwen of aluminium gevelsystemen? Search!
We waarderen het erg als je de app wilt waarderen. Je blijk van waardering voor BOQUE app kan je achterlaten in de AppStore en Google Play.
Heb je suggesties om BOQUE app te verbeteren, dan vernemen we dat graag via de mail info@boque.nl, maar je kan ons ook mailen vanuit de app (via de projectpagina’s onderin)
3. Jouw gebouw of materialen in de app
Architecten, bouwers en leveranciers kunnen hun favoriete gebouwen publiceren via een online platform waarop de app draait. Door lid te worden van BOQUE, worden deze gebouwen ontsloten in de app. Ook kunnen zij zich vervolgens als projectpartner koppelen aan bestaande gebouwen of projecten. Omdat wij architectuur een warm hart toedragen, kunnen architecten kosteloos (gratis!) BOQUE lid worden. Om de app te kunnen bouwen en doorontwikkelen, rekenen we wel een eenmalige fee voor bouwers en leveranciers gevolgd door een jaarabonnement. Lees meer over deze kosten.
Ken jij een mooi gebouw dat niet mag ontbreken? Mail dan naar redactie@boque.nl. Ben je zelf architect, bouwer of leverancier en mogen jouw gebouwen en projecten niet ontbreken? Meld je aan als BOQUE lid.
Als BOQUE deelnemer ben je zowel lid van Galleo als BOQUE. Galleo is een open source platform (invite only) waarop architectuurprojecten geplaatst worden. BOQUE ontsluit deze informatie. Lid van BOQUE word je door een verzoek te sturen via het formulier op deze pagina.
Denk je “Hé, daar hebben wij ook aan meegewerkt!” Mooi! Dan nodigen we je van harte uit om Partner of Supplier te worden van dit project en jouw bijdrage aan het gebouw toe te voegen. Hiervoor moet je wel eerst BOQUE lid worden, anders kan je niet starten.
Degene die het project heeft ingeladen accepteert jouw verzoek vervolgens. Gebeurt dit niet en was jouw verzoek wél legitiem, dan hebben wij bij BOQUE admin-rechten om je alsnog toe te voegen aan het project.
Dat is namelijk het doel van de app: in kaart brengen hoe alle partijen samen complexe vraagstukken realiseren. Je mag ons altijd mailen op info@boque.nl met vragen hierover.
Aanmelden kan via deze website of neem direct contact op via info@boque.nl.
Aan het uploaden van gebouwen/projecten zijn geen kosten verbonden. Aan het lidmaatschap wel. Voor architecten is het lidmaatschap gratis, leveranciers betalen een bijdrage.
Voor architecten is deelname gratis. Informatie voor leveranciers vind je op deze pagina. Daar kunnen architecten zich overigens ook aanmelden.
Er is geen limiet gesteld aan het aantal gebouwen of projecten dat je mag publiceren. En … we selecteren ook niet op datum. Is een project uit de jaren ’90 voor jou nog steeds toonaangevend, we zien ook deze gebouwen graag terug in BOQUE.
De app is in het najaar van 2020 gelanceerd. Vanaf voorjaar 2021 werken we deze gegevens bij.
Voor de lancering waren al meer dan 100 architectenbureaus BOQUE lid. De verwachting is dat dit aantal snel toeneemt.
Begin december 2020 bevatte BOQUE app al bijna 1.250 projecten. We gaan met z’n allen de kaart de komende jaren verder verdichten!
Van Depot Boijmans van Beuningen tot de uitkijkpost in Zutphen. Het zijn gebouwen die ieder op hun eigen wijze de omgeving verrijken. De redactie stelt geen eisen aan ‘mooi’, wij willen het verhaal achter gebouwen vertellen. Ook over duurzaamheid, de energietransitie en bijzondere materialen gaan we je informeren.
Ja, het is zelfs een verplichting. Zonder credits is het niet mogelijk om foto’s toe te voegen. Wanneer de redactie van BOQUE-projecten uploadt, voegen we niet alleen de naam van de fotograaf toe, maar voegen we ook de fotograaf toe als supplier zodat deze nooit verrast zijn dat hun foto in de app staat. Zij krijgen een signaal uit het systeem.
PS. Veel fotografen hebben een gmail- of hotmailadres, helaas is het vanuit het CMS niet mogelijk om een signalering naar deze mailadressen te zenden.
Ja, graag zelfs. Staat toch een beetje raar als er na jaren nog gesproken wordt over een rode deur terwijl deze al lang blauw is. We nodigen leden uit om de teksten en inhoud constant te verbeteren.
Als leverancier word je getoond op de projectpagina met een link naar je profielpagina.
Bij projecten die je zelf in BOQUE zet kan je de materialen toevoegen in de ‘general’ omschrijving (CMS-Tab1).
Materialen voeg je toe door ons een e-mail te zenden. Wij voegen zelf materiaalinformatie toe aan het materialisatieveld in de app. Dit is een bewuste keuze. Het CMS van Galleo is een open source, waardoor diverse partijen teksten kunnen aanpassen. In de eigen BOQUE-omgeving (lees: het materialisatieveld) is dit niet mogelijk. De redactie hierover wordt door BOQUE gevoerd en kan alleen aangepast worden als de leverancier dat aangeeft).
Nederlands heeft de voorkeur, maar Engels is ook toegestaan. Een aantal bureaus heeft ervoor gekozen om de Nederlandse en Engelse tekst onder elkaar te zetten. Ook dat is prima.
We werken aan een automatische vertaalfunctie, maar gezien de kosten is daar op dit moment nog van afgezien.
Het idee achter BOQUE ontstond toen twee gebeurtenissen kort na elkaar plaatsvonden. De eerste was een reis naar het buitenland naar een productielocatie voor bouwmaterialen. Een geweldige, maar ook verbazingwekkende ervaring. Hier zagen we voor het eerst met eigen ogen een hele productielocatie uitsluitend ingericht om samples te verzenden. Terwijl deze materialen vaak letterlijk om de hoek te zien zijn. Bovendien tonen producten die verwerkt zijn in een gebouw zich veel beter. Dat riep de vraag op: kunnen we materialen zichtbaar maken, zonder het milieu te belasten?
De tweede aanleiding was de opening van de bibliotheek Deventer. Een intrigerende gevelbekleding was het eerste dat we bij aankomst zagen. Maar van wie was het? Het was een kleine moeite om de architect te bellen. Maar als je niet weet wie het is, dan wordt dat plan snel vergeten. Met BOQUE willen we deze informatie aanbieden. Je behoefte aan informatie wordt direct gestild. Je kan in de app informatie vinden. En wil je meer weten, dan neem je contact op met de redactie en gaan wij voor je op onderzoek uit.
Daarnaast kwamen we er gedurende de ontwikkeling van BOQUE achter dat leveranciers vaak apetrots zijn op projecten waar ze aan meegewerkt hebben. Maar niet altijd de tijd hebben om projectinformatie te verzamelen en te ontsluiten. BOQUE werkt laagdrempelig. Heb jij als leverancier materialen of kunde geleverd bij een project, dan verzoek je BOQUE om aan het project toegevoegd te worden. Vijf minuten op vrijdagmiddag door de nieuwste projecten scrollen – wat bovendien erg leuk is – is voldoende om jouw portefeuille op orde te houden.
Vind jij het niet raar dat je precies weet welke merk schoenen iedereen draagt, terwijl mensen en dus ook opdrachtgevers geen idee hebben wie een gebouw ontworpen heeft. Dat gaan we veranderen. Sta je op straat, zet BOQUE aan en je ziet welk architectenbureau tekende voor het ontwerp. De BOQUE-gebruiker kan doorklikken naar de profielpagina en direct met jullie in contact treden.
Word ook BOQUE lid.
Inschrijven.
Laat hier je gegevens achter als je interesse hebt om met jouw projecten in de BOQUE app te verschijnen.